Latijn (5u wisk)

3e & 4e jaar

2e graad

- onder voorbehoud van nog mogelijke wijzigingen -

Voor wie?

Als je in de eerste graad Latijn of Grieks Latijn volgde, kan je deze richting volgen.

Wat mag je verwachten van deze richting?

Het is een algemene opleiding waarin de nadruk ligt op het bestuderen van oude talen en wiskunde. Als je opteert voor klassieke talen, is het belangrijk dat je iemand bent die graag en met de nodige ernst en zelfstandigheid studeert. Deze richting is prachtig omdat het bestuderen van de oude talen en culturen je helpt om een uitzonderlijk diepgaand en kritisch inzicht te ontwikkelen in moderne talen en in de hedendaagse maatschappij. In de tweede graad leer je dit door met oude teksten te werken die interessante taalkundige, literaire en culturele idee├źn aanreiken.

Na de tweede graad

In de derde graad komen de klassieke talen aan bod in volgende studierichtingen: Grieks-Latijn, Grieks-wiskunde, Latijn-Moderne Talen, Latijn-Wetenschappen en Latijn-wiskunde. Maar ook voor de andere studierichtingen die onze school aanbiedt, kom je in aanmerking: Moderne talen-wetenschappen, Wetenschappen-wiskunde, Economie-wiskunde, Economie-moderne talen, Humane wetenschappen, Sportwetenschappen (onder voorbehoud van inrichting).

Na de derde graad

kan je in heel wat richtingen op academisch of niet-academisch niveau instromen. Met een ASO- diploma klassieke talen heb je tal van mogelijkheden.

Richtingsvakken
Latijn
Wiskunde

5/5u
5/5u
Talen
Nederlands
Frans
Engels
Duits

4/4u
4/4u
2/2u
0/1u
Exacte Wetenschappen
Aardrijkskunde
Biologie
Chemie
Fysica
Informatica

1/1u
1/1u
1/1u
1/1u
1/0u
Alg. Vormende Vakken
Godsdienst
Geschiedenis
Lichamelijke opvoeding
Artistieke vorming

2/2u
2/2u
2/2u
1/1u