Economie (5u wisk)

3e & 4e jaar

2e graad

Economische wetenschappen met meer wiskunde:

Voor wie?

Economie heeft met de hele wereld om je heen te maken: wie interesse heeft in economie, komt ook uit bij politiek, sociale (bv. duurzaam ondernemen) en mondiale elementen (economische verhoudingen in de wereld). Een sterke interesse in het nieuws en de actualiteit is in deze richting belangrijk. Via de economische wetenschap krijg je kritisch inzicht in de samenleving in zijn geheel. Als dit jou aanspreekt, dan is de mooie richting Economische wetenschappen vast iets voor jou!

Wat mag je verwachten van deze richting?

Naast een algemene opleiding staan economie, talen en wiskunde centraal. In deze studierichting leer je hoe economische systemen en ondernemingen werken. Hoewel er een stevig pakket wiskunde wordt voorzien, zal er binnen dit vak zodanig worden gedifferentieerd zodat je op je eigen tempo volgt.

Na de tweede graad

Als je Economische wetenschappen koos in de tweede graad, kies je in de derde graad voor Economie - wiskunde of Economie - moderne talen. Mits een inhaalbeweging kan je ook overstappen naar humane wetenschappen, want ook economie is een humane wetenschap.

Hogere studies

Een zeer brede waaier aan mogelijkheden is mogelijk:
Vanuit Economie - moderne talen: bv. vertaler-tolk, communicatiewetenschappen, politieke en sociale wetenschappen, geschiedenis, rechten,...
Vanuit Economie - wiskunde: bv. toegepaste economische wetenschappen, handelsingenieur,...

Richtingsvakken
Economie
Economie en ondernemen

4/4u
0/1u
Talen
Nederlands
Frans
Engels
Duits

4/4u
4/4u
3/2u
0/1u
Exacte Wetenschappen
Wiskunde
Aardrijkskunde
Biologie
Chemie
Fysica

5/5u
1/1u
1/1u
1/1u
1/1u
Alg. Vormende Vakken
Godsdienst
Geschiedenis
Lichamelijke opvoeding
Artistieke vorming
Informatica

2/2u
2/2u
2/2u
1/1u
1/0u