Sofia Erasmus+

Door: Barbara Beyers

Terug naar alle artikels

Samen met 3 andere leerlingen en 2 leerkrachten trok ik naar Bulgarije met de hoop om niet alleen nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook kennis te maken met een andere cultuur.

We verbleven jammer genoeg niet bij een gastgezin, maar in een hotel. Hoewel dit in het begin toch wel een tegenslag was, was ook dit een prettig verblijf. We verbleven met telkens 4 leerlingen van Portugal, Italiƫ, Cyprus en Spanje in hetzelfde hotel, gelegen in Sofia. De stad Sofia hebben we aan de hand van een 'actiebound' leren kennen. Het is een stad waar veel te bezoeken valt. Zo hebben we verschillende kerken met de hele groep bezocht. Ook van de Bulgaarse keuken hebben we mogen genieten. Na de activiteiten die zich overdag plaatvonden, zijn we met iedereen naar een typisch Bulgaars restaurant gegaan. Het is een heel andere keuken dan wij gewend zijn, maar zeker eens de moeite om ervan te proeven!

De laatste dag zijn we op eigen initiatief de natuur ingetrokken, met als resultaat een prachtig zicht over Sofia. Bulgarije heeft niet alleen een andere cultuur te bieden, maar ook een enorm mooie natuur waar men zeker een paar dagen mee zoet kan zijn!

Het was een week om nooit te vergeten. Ongelofelijk toffe mensen ontmoet en enorm veel bijgeleerd!

Camille Jansen - 6C WeWi8