Next Generation, Please

Door: Barbara Beyers

Terug naar alle artikels

Onze zesdejaars stellen werken tentoon in Bozar.

Gedurende enkele dagen werden in Bozar verschillende kunstwerken van onze leerlingen tentoongesteld. De zesdejaars Vrije Ruimte Art&English nemen namelijk deel aan het project ‘Next Generation, please!’, waarbij jongeren hun visie op de wereld en hun zorgen over de toekomst kunnen delen.

Het was via een oud-leerlinge dat het Heilig Hartcollege uit Tervuren in contact kwam met het Muziekforum en een dossier indiende om deel te kunnen nemen aan het project ‘Next Generation, please!’ in de Bozar in Brussel. “Het was eigenlijk de bedoeling om al voor de coronacrisis deel te nemen, maar de pandemie legde alles stil”, zegt coördinerend leerkracht Caroline Rutgeerts. “Maar nu hebben de leerlingen toch eindelijk hun ding kunnen doen.”

Het project ‘Next Generation, please!’ geeft jongeren van 15 tot 26 jaar een stem door hen uit te nodigen hun zorgen over de toekomst en hun visie op de wereld te delen. Alle deelnemende groepen moesten een maatschappelijk thema kiezen. Onze leerlingen kozen voor het klimaat en beschilderden verschillende skateborden in het thema.

“Maar ook de oorlog in Oekraïne komt aan bod”, aldus Caroline Rutgeerts. “De verschillende skateborden zullen zo opgehangen worden dat ze het woord ‘TIME’ vormen, aangezien dat de naam van ons project is. Daarnaast maakten we ook een film, waarvoor we de hulp kregen van kunstenaar Bas Schevers. Met die film spreken we onze steun uit voor de oorlogsslachtoffers.”

Het project TIME is een samenwerking tussen het Heilig Hartcollege, Muziekforum en RHoK Academie.

Geniet hieronder van de foto's en het filmpje!