Junior Olympiade Natuurwetenschappen

Door: Barbara Beyers

Terug naar alle artikels

Ook leerlingen uit de tweede graad secundair onderwijs, die in hun programma aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica of natuurwetenschappen hebben, kunnen deelnemen aan een olympiade. Luka Van Uffelen uit het vierde jaar heeft meegedaan aan de Junior Olympiade Natuurwetenschappen (roepnaam JON). Na 3 rondes is hij uitgenodigd voor de prijsuitreiking waar de 30 beste van Vlaanderen voor werden uitgenodigd.

De doelstellingen van JON zijn deze van de andere olympiades natuurwetenschappen, aangevuld met het vertrouwd maken met het principe van de olympiades zodat de leerlingen worden geprikkeld om in de derde graad aan de Vlaamse Biologie Olympiade, Vlaamse Chemie Olympiade, Vlaamse Fysica Olympiade en Vlaamse Geografie Olympiade mee te doen. De vragen zijn evenwichtig verdeeld over aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. De leerlingen die zich plaatsen strijden in de tweede ronde voor één van de 5 gouden, 10 zilveren of 15 bronzen medailles.

Luka heeft een zilveren medaille ontvangen en is dus bij de beste 15 van Vlaanderen voor de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. PROFICIAT!