HHC park

Door: Barbara Beyers

Terug naar alle artikels

Onze school ligt in een groene omgeving en dat is een grote troef. We hebben een eigen "HHC park" waar leerlingen de rust kunnen opzoeken en waar ook lessen kunnen doorgaan. Inhoudelijk kan het park gebruikt worden voor de lessen over biodiversiteit en voor biotoopstudies, maar deze locatie kan ook met goed weer gebruikt worden om samen te genieten van een goed boek of verhaal. 

Zelf willen we ook hier de biodiversiteit verhogen. Zo werden er vorig schooljaar al een honderdtal bomen aangeplant. Gedurende dit schooljaar komt de boswachter nog eens langs om te kijken of er nog wat fruitbomen aangeplant kunnen worden. Ook de vogeltjes worden niet vergeten. Leerlingen maakten mezenbollen en pindanootslingers. Er volgt zeker nog veel nieuws over ons eigen "HHC park" want leerlingen zullen nog 6kg narcissen planten, de insectenhotels en takkenwallen gaan hersteld worden en er worden nog extra zithoekjes voorzien voor de bezoekers van het park. 

Hebben jullie trouwens al kennis gemaakt met Kasper en Ode? Dit zijn onze konijntjes die door de leerlingen verzorgd worden. Leerlingen voederen ze, maken zelf de hokjes proper en geven deze snoezige diertjes natuurlijk veel liefde.