HHC kubbt!

Door: Barbara Beyers

Terug naar alle artikels

Het zijn niet altijd de leerlingen die pronken met bekers of medailles. Ook onze leerkrachten doen het goed bij wedstrijden.

Zo deden er veel HHC’ers mee aan de zesde editie van het tornooi van het ‘Kubbteam Tigerlifting Overijse’. Onze leerkracht lichamelijke opvoeding, Tom Gysegom, is de trotse voorzitter van deze vereniging met als hoofddoel mensen warm te maken voor kubb. Onze leerkrachten zijn alleszins al helemaal fan geworden en gingen met enkele prijzen naar huis.

Deze zesde editie was een voltreffer voor alle HHC-deelnemers. Er waren 36 deelnemende ploegen waaronder 7 ploegen van HHC (5 ploegen met leerkrachten van het secundair onderwijs en 2 ploegen van onze lagere school).

Voor het tweede jaar op rij heeft 'Kubbje voor de sfeer!' de hoofdvogel afgegooid. Dit topteam werd bemand door Geo Van Rode, Arvid De Quanter en Brent Verhoeven. Zij waren te sterk in de finale voor 'Kubb deust', Wouter Van Sever, Noa Rousseau en Karel Van Gompel.

Plaats 11 was voor de 'Kubbicasters' (Carl Panneels en Jorghé Van Hecke). Zij hebben een heel goed tornooi gespeeld. Ze werden gevolgd door de 'kubbmaatjes van het HHC'. Liese Vangeneugden, Wendy Slegers en Lia Van Samang haalden dit jaar de 14e plaats. Deze kubbmaatjes zijn op alle 6 edities aanwezig geweest en dat verdient een speciale vermelding van de voorzitter.

De winnaar van de B-finale was voor 'plaque 2C' (Meester Peter en collega's) en deze ploeg behaalde daarmee de 17de plaats. Proficiat! Plaats 18 was voor 'The Fear' (Meneer Damiano). Deze deelnemers waren al winnaar in 2017 en 2018 en zullen volgend jaar terug de rug moeten rechten! Plaats 19 (van de 36 ploegen) was voor de 'Grand Crubbers' (tweede ploeg van onze lagere school) wat zeker niet slecht was.

Nog eens proficiat aan 'Kubbje voor de sfeer!' en als ze volgend jaar winnen mogen ze de felbegeerde 'Tigerlifting' trofee mee naar huis nemen. Dat wordt spannend. De voorzitter zag dat het goed was... Hij hoopt op een nog grotere HHC-opkomst volgend jaar.