Economie & Ondernemen

Door: Barbara Beyers

Terug naar alle artikels

Onze vijfdejaars ontvingen een ondernemer voor de klas. Suyin Aerts is bedrijfsleider van X-Treme Creations en tevens freelance presentatrice voor Kanaal Z en moderator op events. Ze kwam gepassioneerd vertellen over haar studies, loopbaan en huidige professionele activiteiten. Nadien stelde ze haar bedrijf, dat gespecialiseerd is in de visuele invulling van merkstrategieën, voor en ging ze dieper in op de vele vragen van onze leerlingen. 

De leerlingen waren ook welkom bij “Mi Joya”, de Tervuurse chocolademaker, voor de workshop “Maak je eigen chocolade”. Ze kregen uitleg over het prachtige project van Caroline en Nicolas, een verhaal van passie voor chocolade en voor Mexico. Ze creëerden en degusteerden ook eigen chocolade. Enkele onderwerpen werden nog eens extra toegelicht, zoals bijvoorbeeld de prijsstijging van cacao. 

Ook een bezoek aan het museum van de Nationale Bank van België mocht niet ontbreken. Wat ontdekten onze vijfdejaars ginds? De wereld van het geld, de rijke collectie betaalmiddelen van de Nationale Bank en heel wat informatie over het geld van vroeger en nu... Ook de rol van de Nationale Bank, een moderne centrale bank die instaat voor stabiele prijzen, toezicht op de financiële instellingen en het in omloop brengen van biljetten en munten kwam uitgebreid aan bod.