Inschrijven eerste jaar

De infoavond over onze eerste graad zal plaatsvinden op donderdag 30 januari 2020. U kan kiezen uit twee sessies: van 19u tot 19u45 of van 20u tot 20u45u.  De infoavond zal doorgaan in de feestzaal van de school.

Graag inschrijven via Infoavond@hhc.be

De opendeurdag van de school vindt plaats op zaterdag 9 mei 2020 vanaf 14u. We hopen jullie te mogen verwelkomen.

Inschrijvingsformulieren

Persbericht van 18 januari 2019

De secundaire scholen van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem slaan de handen in elkaar voor de inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020.

Alle secundaire scholen van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem werken samen om hun inschrijvingen voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) via een gemeenschappelijk digitaal aanmeldsysteem te organiseren. Hiermee willen we netoverstijgend eenzelfde, duidelijke manier van inschrijven inrichten.

Wie zich wil inschrijven voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) in het Koninklijk Atheneum van Zaventem, het Koninklijk Atheneum van Tervuren, het ZAVO in Zaventem, het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem, het Sint-Martinuscollege in Overijse, het GITO in Overijse of het GITO in Tervuren, zal zich eerst moeten aanmelden via http://aanmelden.school

Het aanmeldsysteem maakt gebruik van je schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor om de plaatsen toe te wijzen. Broers en zussen van leerlingen en kinderen van personeel van een school hebben voorrang in die specifieke school. Het aanmeldsysteem houdt rekening met deze voorrang.

Door digitaal aan te melden worden beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier verdeeld. Het speelt geen rol wanneer je je precies aanmeldt binnen de aanmeldperiode. Of je je nu de eerste of de laatste dag aanmeldt, elk kind heeft dezelfde kans op de school van hoogste voorkeur.

De aanmeldperiode loopt van maandag 11 maart tot en met vrijdag 22 maart. De communicatie van de toewijzingen is voorzien op woensdag 3 april. De echte inschrijving op school van de toegewezen leerlingen volgt dan tussen woensdag 24 april en vrijdag 17 mei. De vrije inschrijvingen starten op maandag 20 mei.

Er komt een informatiecampagne zodat iedereen op de hoogte is van de inschrijvingsprocedure.

Hulp bij studiekeuze

  • Onderwijskiezer geeft je informatie over studiekeuze op elke moment van je schoolloopbaan.
  • Op de website van het CLB kan je ook informatie vinden of contactpunten zoeken voor meer informatie.
voor hulp bij uw keuze kan u ons altijd contacteren